چکش هیدرولیکی سوسان 81 ساخت کارخانه چکش هیدرولیکی سوسان است که این برند معتبر در سال 1984 میلادی تولید و ساخت چکش های هیدرولیکی سری سبک، متوسط، سنگین و همچنین تجهیزات تخریبی، دریل واگن و چرثقیل های پشت کامیونی را آغاز کرده و به رسمیت شناخته شده است و خود را به قطب تولید در بازار کره جنوبی تبدیل کرد. چکش هیدرولیکی سوسان 70 نیز یکی دیگر از محصول این کارخانه می باشد. این برند در سال 1987 موفق به اخذ مجوز جهت صادرات چکشهای تولیدی به کشورهای آسیایی و اروپایی شد.
پیکور هیدرولیکی sb 81 یکی دیگر از مدل های پیشرفته، قدرتمند و با کیفیت در دسته چکش هیدرولیکی است که برای کاربردهای سنگین و صنعتی طراحی شده است. چکش هیدرولیکی (پیکور) نصب شده بر روی سیستم بیل مکانیکی با حرکت پیستون و ضربه زدن به قلم نیرویی به جسم سخت وارد کرده و تخریب می کند و انرژی مورد نیاز را از هیدرولیک چکش هیدرولیکی کسب می کند. نصب هر چکش هیدرولیکی بر روی بیل مکانیکی نیاز به بررسی این دو پارامتر عمده دارد که در مرحله اول باید به وزن پیکور هیدرولیکی برای تعادل بیل مکانیکی دقت کرد و دوم اینکه پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی برای تامین انرژی مورد نیاز چکش هیدرولیکی را بررسی نمود.
مدل چکش هیدرولیکی سوسان sb 81 جزع دسته سری متوسط است که در این بخش به معرفی مشخصات فنی آن می پردازیم.
1-وزن بیل مکانیکی متناسب با چکش (ton) 26 – 18
2- وزن عملیاتی ( kg) 1830
3- قطر قلم (mm) 140
4- ارتفاع با قلم (mm) 2813
5- جریان روغن مورد نیاز (min/1) 180 – 120
6- قطر شیلنگ (in) 1
7- تعداد ضربه (b . p . m) 500 – 350
8- فشار عملیات( bar) 180 -160
چگش هیدرولیکی سوسان اس بی 81 قابل نصب بر روی بیل مکانیکی کوماتسو 220 و همچنین بیل مکانیکی هیوندای R 250، بیل R 220، بیل مکانیکی دوسان 230، بیل مکانیکی ولوو EC 240، بیل مکانیکی هیتاچی ZX 240 و سایر بیل های مکانیکی 18 الی 26 تن میباشد که تعدادی از آنها را نام بردیم.
ویژگی های برتر چکش هیدرولیکی سوسان و نکات مهم در نگهداری چکش هیدرولیکی.
1- بالاترین راندمان قدرت، بیشترین میزان انرژی ضربه ای.
2- وزن متناسب، حرارت کاری پایین، ساخته شده از فولاد ضد سایش، محدوده کاری متنوع.
3- ساختار مقاوم.
4- تنظیمات قدرت ضربه، سرعت و عملکرد بهینه
5- دارای سیستم ایمنی پیشرفته، محافظت در برابر اضافه بار، دارای سیستم ضد لرزش و سیستم کاهش لرزش.
6- مجهز به صفحات ضربه گیر دو لایه بالا و پایین و جانبی با لرزش کمتر.
7- طراحی ساده و بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا، نگهداری آسانتر و بسیار مقاوم در محیط کاری سخت.
نگهداری و رسیدگی به موقع پیکور باعث میشود عملکرد چکش هیدرولیکی بهتر و عمر قطعات آن افزایش یابد. قطعات مصرفی را به موقع تعویض کنید و قبل از استفاده آن را به خوبی روغن کاری کنید. همواره برای کار با چکش موقعیت عمودی را انتخاب کنید. استفاده از چکش به صورت مایل باعث خوردگی بوش سر، بوش داخلی، قلم و در نهایت شکستن آنها و در مواردی شکستن پیستون می شود. ضربات آزاد سبب سایش و فرسودگی سریع اجزا می شود و از اهرم کردن چکش هیدرولیکی جدا اجتناب کنید. از خالی ضربه زدن خوداری کنید زیرا این عمل باعث ترک خوردن و شکستن انتهای پیستون و سندان چکش هیدرولیکی می شود و اگر در شیلنگ های رفت و برگشت پیکور لرزشی مشاهده شد چکش را متوقف نمود و فشار گاز ازت پیکور را اندازه گیری نمایید و همواره به علایم های هشدار نصب شده بر روی پیکور توجه نمایید.
توجه داشته باشید که هیچگاه از پیکور تا زمانیکه سیستم هیدرولیک گرم و آماده ضربه نشده، استفاده ننمایید و رعایت این نکته مهم ضروری است که این چکش هیدرولیکی برای کار در آب و گل طراحی نشده است و ورود آب به داخل آن، آسیب جدی به قطعات وارد میکند.
لوازم موجود در جعبه های چکش هیدرولیکی سوسان SB 81 که شامل یک دست سیل کیت سوسان، شیلنگ رابط دو عدد، مانومتر شارژ گاز به همراه شیلنگ، دو عدد قلم تبری و جعبه ابزار که برای سهولت در سرویس و چک کردن توسط اپراتور در نظر گزفته شده است. در چکش های سری سوسان، از مدل سوسان 81 به بالا، دارای آکومولاتور هستند. در صورتی که در مدل SB 70 این چکش آکومولاتور حذف شده است بدون اینکه از میزان قدرت چکش کاسته شود و یا لرزش در چکش مشاهده شود. به طور کلی چکشهای هیدرولیکی سوسان 81 sb در قسمت بک هد 16 الی 17 بار نیاز به تزریق گاز ازت دارند و در سری های مدل 81 و به بالا در قسمت آکومولاتور نیاز به گاز ازت با فشار 55 الی 60 بار می باشد. در صورتی که بیل مکانیکی بیش از 3 سال از عمر آن گذشته باشد، احتمالا اگر در قسمت بک هد این چکش 16 بار گاز تزریق شود فشار هیدرولیک بیل مکانیکی توان انتقال پیستون به داخل بکهد چکش را نداشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از عدم کارکرد و یا مکث چکش، گاز بکهد را بایستی ما بین 11 الی 14 بار تنظیم کرد. البته ذکر این نکته بسیار مهم است که در سری SB 100 و یا SB 121 و به بالا گاز بکهد بایستی حدود 7 الی 8 بار باشد. در صورت تزریق گاز بیش از این اندازه، احتمال عدم کارکرد چکش وجود دارد. اما اگر در قسمت آکومولاتور گاز وجود نداشته باشد و یا کم باشد، لاستیک دیافراگم موجود در این قطعه خواهد ترکید و در این صورت چکش قدرت موثر در ضربه زدن را از دست خواهد داد. در این صورت شاهد لرزش دستگاه پیکور، شیلنگ ها و لوله ها خواهیم بود. نبود گاز در مخزن آکومولاتور در تعداد ضربات چکش تأثیری ندارد اما در قدرت ضربات بسیار موثر است. بنابراین در چکشهای هیدرولیکی سوسان sb 81 بایستی به تنظیم گاز ازت در مخزن بکهد و آکومولاتور بسیار دقت کرد. در صورت عدم تنظیم بودن گاز ها، نبایستی کارکرد مناسبی از چکش انتظار داشت. همچنین به این نکته نیز بایستی توجه شود که نشتی گاز در هر سری تزریق گاز به چکش بایستی بررسی شود که در مخزن بکهد، سوپاپ شارژ گاز بکهد و یا در قسمت آکومولاتور و یا پیچ آلن تنظیم گاز آکومولاتور و… شاهد نشتی گاز نباشیم.
سخن پایانی
امیدواریم که اطلاعات مفید و کاربردی را در زمینه چکش سوسان در اختیار شما سروران گرامی قرار داده باشیم. با رعایت و در نظر گرفتن موارد فوق از بروز مشکلات در حین کار و از اتلاف زمان و انرژی جلوگیری خواهد شد و راندمان و بازدهی کار افزایش پیدا خواهد کرد. جهت هرگونه مشاوره و یا خرید محصول استاندارد می توانید با گروه صنعتی حفار ماشین آذر با شماره تلفن های 04133108990 ، 04133108989 و یا 09126617495 در ساعت کاری تماس حاصل فرمایید. مشاوران ما همواره سعی بر آن دارند تا به روزترین اطلاعات و یا کیفیت ترین محصولات را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.