ما کیفیت را به تسخیر خود درآورده ایم

عملکرد سیلندر چکش هیدرولیکی چیست و کارایی آن چگونه است؟

واژه سیلندر چکش هیدرولیکی برای بسیاری از صنعتگران واژه ای آشنا است این قطعه حساس و کلیدی در تمام دستگاه آلات موتوری و هیدرولیکی وجود دارد و بسیاری از شما با این قطعه کم و بیش آشنا هستند. در این مقاله قصد آن را داریم که به صورت تخصصی در مورد سیلندر چکش هیدرولیکی اطلاعات مفیدی خدمت شما سروران گرامی ارائه نماییم.

سیلندر چکش هیدرولیکی کیلیدی ترین و حساس ترین قطعه موجود در تمامی چکشهای هیدرولیکی است به گونه ای که اگر در حد چند صدم سایز و اندازه آن بر اثر کارکرد زیاد تغیر کند عملآ چکش هیدرولیکی هیچ بازدهی و کارایی نخواهد داشت.

سیلندر قسمتی از ساختمان چکش هیدرولیکی است که در خود سیلندر یا سیلندرهای هیدرولیکی را جای می دهد. این قسمت مکانیزم چکش به عنوان قلب این واحد عمل می کند. چرا که در آن قسمت فشار هیدرولیکی ایجاد و کنترل می شود، و موجب حرکت چکش و ضربه پر قدرت می شود بلوک سیلندر چکش هیدرولیکی باید دارای خواص مکانیکی عالی و مقاومت و استحکام پذیری بالا و از فولاد آلایاژی ویژه تولید می شوند.

سیستم کارایی سیلندر:

قدرت و فشار هیدرولیکی از طریق روغن به سیلندر منتقل می شود. زمانی که روغن با فشار زیاد وارد سیلندر می شود و پیستون در داخل سیلندر حرکت می کند. در نهایت این حرکت پیستون منجر به ضربه زدن چکش می گردد.

زمانی که چکش هیدرولیکی عملکرد مناسبی ندارد و یا ضربات آن کند گردد و یا قدرت لازم را نداشته باشد اولین قطعه ای که بایستی کنترل گردد، سیلندر چکش هیدرولیکی است. ابتدا بایستی به  اندازه ها و قطر قسمتهای مختلف این قطعه توجه گردد و بررسی شود که با سایز استاندارد کارخانه مطابقت دارد یا خیر. چرا که عدم مطابقت سایز درون سیلندر باعث به اصطلاح فرار روغن از درون آن می گردد و همین امر موجب کاهش انتقال قدرت روغن به پیستون گردیده و قدرت و بازدهی ضربات چکش را کاهش می دهد. به هر میزان که در انتخاب نوع فولاد جهت تولید سیلندر دقت بیشتری شود و عملیات حرارتی مناسب بر روی آن انجام گردد و سیلندر به سختی مناسب برسد، طول عمر این قطعه در چکش هیدرولیکی افزایش پیدا خواهد کرد. پیستون به صورت مداوم در داخل سیلندر در حال حرکت رفت و برگشت می باشد، که این امر توسط نیروی گاز در بالا و نیروی روغن در اطراف پیستون تحقق می یابد. به هر میزان که سایز درون این قطعه به استاندارد کارخانه تولید کننده نزدیک تر باشد روغن فشار بیشتری بر پیستون وارد خواهد کرد و بازدهی چکش افزایش خواهد یافت. میزان سختی این قطعه بسیار مهم است. چرا که این امر باعث جلوگیری از زدگی، خراش و اورسایز شدن سیلندر خواهد شد و در صورت تماس با پیستون مقاومت خواهد کرد و در نهایت این پیستون خواهد بود که دچار زدگی خواهد شد که با هزینه کمتری نسبت به این قطعه میتوان آن را تعویض نمود. اما در هر حال هر قطعه ای در صنعت عمر مفید خود را دارد و نهایتآ دچار خرابی، ساییدگی و فرسایش خواهد شد. سیلندر چکش هیدرولیکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما خوشبختانه در صورت ساییدگی سیلندر و یا به اصطلاح تخم مرغی شدن آن برای اصلاح این قطعه راه حلی وجود دارد و نیاز به پرداخت هزینه های گزاف برای خرید یک سیلندر نو و استاندارد نیست. در این صورت سیلندر مورد نظر اصطلاحآ توسط صنعتگران و متخصصان مجرب این امر اورسایز می گردد. در واقع با اورسایز کردن این قطعه، آن را از حالت تخم مرغی خارج کرده و به حالت گرد تبدیل می کنیم و خط و خش های احتمالی درون آن را نیز تا حدودی بر طرف می کنیم. در این صورت دیگر نمیتوان برای این قطعه از پیستون استاندارد استفاده کرد. بلکه بایستی پیستونی مناسب با سایز جدید سیلندر تولید نمود. در حالت کلی ماکزیمم یک سیلندر را تا 4/0 میلیمتر میتوان سنگ زنی کرد و بیشتر از این اندازه ریسکهای خود را دارد. از جمله از بین رفتن سختی داخل سیلندر و یا عدم جلوگیری از نشت روغن توسط لوازم روغن ریزی. بنابراین لازم است که این امر حساس توسط متخصصین این حوزه انجام گردد.

در چکشهای هیدرولیکی اولین قسمتی که روغن هیدرولیکی از بیل مکانیکی وارد آن می گردد، همین سیلندر چکش هیدرولیکی است که کار هدایت جریان روغن را به صورت رفت و برگشت انجام می دهد. در هنگام ضربه زدن پیستون، روغن هیدرولیکی از قسمت بالا بر پیستون نیرو وارد می کند و با فشار حداکثری پیستون را بر سر قلم کوبیده و باعث تخریب سنگهای می گردد. سپس همین جریان روغن از مسیرها و سوراخهایی که در زیر سیلندر تعبیه شده است از قسمت پایین پیستون به آن نیرو وارد کرده و پیستون را وارد محفظه گاز که در خارج از سیلندر و در قسمت بالای سیلندر وجود دارد وارد کرده و مجددآ همین امر تکرار می گردد. داخل این قطعه در قسمت بالا و پایین آن شیارهایی ایجاد میشود که در آن شیارها لوازم روغن ریزی قرار می گیرند تا روغن از محفظه بسته سیلندر خارج نگردد و در آن محفظه به اعمال نیرو بر پیستون ادامه دهد.

سخن پایانی:

امیدواریم که اطلاعات مفید و کاربردی را در زمینه سیلندر چکش هیدرولیکی در اختیار شما سروران گرامی قرار داده باشیم. با رعایت و در نظر گرفتن موارد فوق از بروز مشکلات در حین کار جلوگیری خواهد شد و از اتلاف زمان، انرژی، راندمان و بازدهی کار افزایش پیدا خواهد کرد. جهت هر گونه مشاوره و یا خرید محصول استاندارد می توانید با گروه صنعتی حفار ماشین آذر با شماره تلفن های 04133108989 ، 04133108990 و یا 09126617495 در ساعت کاری تماس حاصل فرمایید. مشاوران ما همواره سعی بر آن را دارند تا به روزترین اطلاعات و با کیفیت ترین محصول را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

تماس با ما

فرم برگه تماس با ما

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فیسبوک
توئیتر
لینکداین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *